Nørrebrogade, Aarhus

I en gård, der er trukket tilbage fra Nørrebrogade, ligger fem moderne byhuse, hvor unge familier har fundet deres boligform.

Hvor der tidligere lå en lagerbygning, der senest har fungeret som værksted, står de 5 moderne byhuse opført op mod karakterfulde mure i en baggårdslignende kontekst i Aarhus. Det er et eksempel på en fortætning i bymæssig sammenhæng. By husene har øverst udgang til en stor tagterrasse med udsyn over byen. Huset er, pga sin ensidige orientering, udformet med store glasfacader, så lyset ledes dybt ind i boligen. De store vinduespartier leder desuden udsigten hen mod en række karakterfulde mure som naboer.

Det er nutidige rækkehuse i tre plan - man kan kalde det ”parcelhuse på højkant”. Fra det øverste plan er der udgang til en stor tagterrasse, hvor beboerne kan se ned over byen mod havnen eller få et kig mod parken med det gamle kunstmuseum. Boligerne har store glasfacader, der leder lyset ind i boligerne og samtidig giver beboerne mulighed for at følge med i byens liv.
Enfamiliebyhuse
5 rækkehuse a' 96 kvm
480 kvm
Bygherre: Privat
5

parcelhuse på høkant

med en ensidig orientering, udformet med store glasfacader,
så lyset ledes dybt ind i boligen.