Container­­boligen, Aarhus

Den almene boligorganisation Østjysk Bolig har, i samarbejde med Dreyer Arkitekter, udarbejdet et forslag til, hvordan man hurtigt og billigt kan lave boliger, som enten kan bruges midlertidigt eller permanent til at huse for eksempel studerende eller flygtninge. Forslaget går ud på at indrette isolerede containere til midlertidige boliger, så kommunerne kan løse forskellige boligproblemer – for eksempel at huse flygtninge eller studerende – på en hurtig og billig måde.

Ideen - helt basalt:

Man tager en tom container. Man skærer hul i begge ender, så der bliver plads til vinduer. Man rengør og maler den indvendigt. Man isolerer den. Man indsætter et færdigt bad- og toilet-modul. Man lægger trægulv. Man indsætter køkkenelementer. Man indsætter møbler – blandt andet en fold-ud-seng. Man indsætter døre og vinduer. Og dermed har man en færdig bolig på ca. 39 kvm.

Mere permanent løsning:

– Hvert år omkring 1. september står vi med et problem: Rigtig mange studerende må vente i flere måneder efter studiestart på at få en studiebolig, som der jo er garanti på at få i Aarhus. Hvert år skal kommunen finde på nye løsninger – skal de unge bo i campingvogne, skure eller telte i år?, spørger Allan Søstrøm, direktør i Østjysk Bolig.

– Vi tænker, at der bør kunne laves en bedre og mere permanent midlertidig løsning, siger han, og understreger, at containerideen jo ikke kun kan bruges i tiden efter studiestart – den kan også bruges, når der kommer mange flygtninge til landet, og kommunerne skal finde midlertidige boliger til mange på én gang. Desuden kan containerne nemt flyttes rundt på, alt efter hvor behovet er.

Fin lille og unik bolig

39 kvm. giver mange muligheder for en rigtig fin lille bolig. Der er blandt andet tænkt i fold-ud-senge og skabe, der også fungerer som skydedøre, for at udnytte pladsen i den lille toværelsesbolig optimalt.
Der er lavet to forslag til, hvordan flere containere kan bygges sammen, så de kan blive til en tre- eller fireethalvtværelsesbolig. Dette bliver nok primært relevant, hvis man beslutter sig for at gøre containerløsningen lidt mere permanent – men så får man også en meget regulær bolig, der absolut må siges at være unik.
Ungdomsboliger
Flygtningeboliger
43 - xx kvm.
Fin lille og unik toværelses bolig på 39 kvm.

Lignende projekter