Frederiksgade 60, Aarhus

Dreyer Arkitekter har tegnet en ny byejendom i Aarhus til grunden, hvor restauranten Det Grønne Hjørne i mange år har ligget. Byggeriet udnytter grunden optimalt med et 4 etagers byggeri. Stueetagen er erhverv, mens de øvrige tre etager rummer boliger.

Byggeriet skiller sig ud i forhold til den øvrige bebyggelse i området. Den mørkbrændte sten står i en positiv skarp kontrast til de omkringliggende hvidmalede bygninger.

Gennem det minimalistiske farvefald og byggeriets modernistiske udtryk, forsøger byggeriet at hæve barren i forhold til det, der bliver bygget i centrum.

Velkommende erhverv
Erhvervsdelen i stueetagen har en åben facade mod gaden med glasparti i fuld længde, der byder de handlende velkommen. Boligerne giver byggeriet et unikt udtryk med deres fremhævede karnapper og altaner.

Boliger
Lejligheder bliver udlejningsboliger og er indrettet som små 2-3 rums boliger, hvor der er 4 indretninger, som er fordelt på 3 etager. Boligerne er indrettet med 1-2 værelser, eget bad/toilet og et større køkkenalrum. Alle lejligheder har en karnap og altan ved stuen, hvor hovedparten får udsigt ned til Åen og Mølleparken.

På toppen af bygningen er der udformet en stor fælles tagterrasse som opholdsareal, hvor man kan nyde udsigten over byens tage hele og hen til Aarhus bugt.

12 Boliger
Erhvervslejemål
965 kvm
Indflytning: 15. Januar 2018
Ejendommen ligger på hjørnet af Frederiksgade og J. M. Mørksgade i Aarhus C

Lignende projekter